O mně

RNDr. et mgr. Jana Vlková

Jana Vlková - portrét Vystudovala jsem biologii a sociální vědy. Dlouhodobě se zabývám sociální a geografickou gastronomií, kulinárními dějinami, vývojem potravin a kuchyňských surovin. Na základě dlouhodobého zkoumání historických i současných trendů přístupu k jídlu jsem vypracovala systematickou metodu nápravy vztahu k jídlu. Díky vzdělání v exaktních i humanitních vědách spojuje moje metoda dosud moderní nepoužívané postupy.

Články

Článek v časopisu Žena a život, příloha Chuťovka, únor 2014. Stáhnout článek...

Chcete-li vědět, jak vypadá odvěké kulinární štěstí, podívejte se na staré obrazy a uvidíte. Přečíst celý článek…

Se vztahem k jídlu je to jako se všemi ostatními vztahy. Přečíst celý článek…

Dietáři a dietářky mají rok rozdělený na různá období, aby si vždycky našli nějaký důvod k hubnutí. Přečíst celý článek…

Konzervativní přístup k jídlu je stejně nebezpečný jako jakýkoli jiný přehnaný konzervatismus. Přečíst celý článek…