Služby

Usmiřte se se svým tělem. Kulinární koučink pracuje v následujících krocích:

Individuální přístup

Kulinární koučink nepracuje s žádnými tabulkami, jednotkami, mírami ani měřítky. Výsledky jsou měřitelné pouze spokojeností klienta. S každým klientem se pracuje jako s unikátní osobností, která vyžaduje také unikátní přístup.

Sestavení kulinárního profilu

Kulinárním profilem se rozumí, chuťové preference vůči jednotlivým potravinám, jídelní zvyky, jejich dynamičnost nebo naopak strnulost. Sociální vnímání jídla a stravování. Rodinná historie, respektive kulinární anamnéza.

Vyhledání zatěžujících zlozvyků

Analýza vašeho kulinárního chování ukáže slabá místa ve vašem vztahu k jídlu. Pro takovou analýzu je třeba podrobný a dlouhodobý záznam o jídlu, které bylo zkonzumováno při jaké příležitosti a jakým způsobem.

Odbourávání nesprávných stereotypů

Lidské tělo začne vnímat změny nejdříve za dvacet dnů, ale spíš za čtyřicet. Odstraňování zlozvyků a jejich nahrazování pozitivními přístupy je radostná cesta, i když to na začátku tak nevypadá.

Nastavení dobrého vztahu k jídlu

Radost z jídla je doprovázena usmířením s vlastním tělem. Ovládnutím nových zvyků při jídle a stolování se obvykle vylepší i tvar postavy a také vztah k němu. Pocítíte mít více radosti ze života.

Rodinná péče

Rodinná péče postupuje ve stejném rytmu jako péče individuální. V rodinném prostředí se může výsledek dostavit i rychleji, protože se členové rodiny navzájem podporují v postupu a pomáhají si.

Články

Článek v časopisu Žena a život, příloha Chuťovka, únor 2014. Stáhnout článek...

Chcete-li vědět, jak vypadá odvěké kulinární štěstí, podívejte se na staré obrazy a uvidíte. Přečíst celý článek…

Se vztahem k jídlu je to jako se všemi ostatními vztahy. Přečíst celý článek…

Dietáři a dietářky mají rok rozdělený na různá období, aby si vždycky našli nějaký důvod k hubnutí. Přečíst celý článek…

Konzervativní přístup k jídlu je stejně nebezpečný jako jakýkoli jiný přehnaný konzervatismus. Přečíst celý článek…